15 Haziran 2012 Cuma

Sezonun Ardından: Erkek Basketbol

  Galatasaray erkek basketbol takımı büyük bir çöküşük ardından Oktay Mahmuti ile geçen sezon büyük bir başarı elde etmiş ve ligde finale kadar çıkmıştı. Bu sezon ise hedefler biraz daha büyütülerek şampiyonluk hedefi herkesin önüne kondu. Sezona sponsor değişikliğiyle başlayan Galatasaray, Medical Park ile anlaştı. Euroleague ön elemesi oynayacağımız gerçeği düşünülerek transferler yapıldı. (transferler yeterli veya yetersiz oraya değinmiyorum) Hedefler yine en yukarı çıkartıldı.
  Galatasaray MP sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda geçen sezon bizi şampiyonluktan eden Fenerbahçe Ülker ile karşılaştı. Galatasaray MP, karşılaşmadan 97-103 üstünlükle ayrıldı ve sezonun ilk kupasını en yukarıya kaldırdı.
  Euroleague'de Paok, Asvel Basket ve Lietuvos Rytas ile karşılaşan Galatasaray MP, bu üç takımıda yenerek Euroleague biletini kaptı. Herkes Galatasaray için yolun soru burası, daha ileri gidemez diye düşünüyordu. Grubumuzdaki Barcelona, Siena ve Kazan takımları bizi baya zorlayacak takımlardı. Galatasaray MP, taraftarını da arkasına alarak grupda ilk 4'e girmeyi başardı ve TOP8'e kalmaya hak kazandı. Yine yolun sonu bura olduğunu söyleyenlerin sayısı hiç de az değildi. Galatasaray'ın bu noktada en çok eleştirildiği nokta büyük maç kazanılamamasıydı. Buyük maçlarda Galatasaray MP, tecrübesizliğinde verdiği handikapla, maçların belli kısımlarını iyi oynasa da, maçları kaybediyordu. Bu nedenle kazanabileceğimiz çoğu maçı kaybetmiştik. Fenerbahçe Ülker karşısında deplasmanda oynanan maçın çoğunluğunda üstün bir basket oynarken, maçı son dakilarda kaybetmemiz, Barcelona'yı elimizden kaçırmamız, Siena'yı elimizden kaçırmamız, Beşiktaş Milengaz karşında alınan mağlubiyetler gibi. 
  TOP8'deki rakiplerimiz CSKA Moskova, Anadolu Efes ve Olympiakos. Basketbol konusunda konuşan herkes bu grupdan Cska ve Efes'in elini kolunu sallayarak çıkacağını söylüyordu. Ne yazıkki Efes o beklenen patlamayı yapamadı. Galatasaray'ın da yine az önce bashettiğim gibi Olympiakos'u elinden kaçırması Cska ve Oly'in el ele gruptan çıkmasına neden oldu. Oly maçında Galatasaray 18 sayılık üstünlük kurmuştu maç içersinde. Fakat yine maç içerisinde yaşanan düşüş, maçın uzatmaaya gitmesine ve maçı zar zor kazanmamıza neden oldu. Ardından Cska deplasmanı ve İpekçi'deki o muhteşem maç. Bu sezonun belkide en unutulmaz anları. Galatasaray Cska'yı 68-64 yenerek grupdaki 2. galibiyeti, yenilmez denilen Cska'yı yenerek geliyordu.Daha sonra gelen Anadolu Efes galibiyeti ile de çok güzel bir hava yakalamıştı takım. Olympiakos deplasmanına TOP8 bileti için giden takım ne yazıkki beklediği sonucu alamayarak bu aşamada EL'e veda etti. Bu sonuç başarısızlık olarak algılanmadı, büyük bir gurur olrak düşünüldü ve ayakta alkışlandı takım. Yapılması gereken yapıldı yani.
  Türkiye kupasına da favori olarak gelen takımımız, ilk maçında Antalya BŞB'yi geçen takımımız, finale çıkma mücadelesinde Beşiktaş Milangaz'a yeniliyordu. Bu maçın da büyük bölümünü üstün götürmemize rağmen yine bir düşüş yaşıyoruz ve geriden gelen takım bizi yeniyordu.
  Beko Basketbol Ligi'nde geçen sezon finalde şampiyonluğu kaybeden Galatasaray CC, bu sezon şampiyonluğun favorilerindedi. Oynanan oyun, taraftarın ilgisi, koç faktörü felan dersken her şey çok iyi gidiyordu. Beklentileri karşılayamayan Darius Songaila'nın gönderilişi ve yerine alınan Savovic'in yetersizliği takımı etkilemiş görünüyordu. NBA'e giden Zaza'nın boşluğu ve Shipp'in hiç beklenmedik sakatlığı da bunlara eklendi tabi. Shumpert'in beklentiler altında kalması da buna eklenebilir elbette. Ama bunlara rağmen iyi bir takımımız ve sağlam bir rotasyonumz vardı. Galatasaray MP yıllar sonra normal sezonu lider olrak bitirip şampiyonluğu ne kadar istediğini de açıkca belli etmişti. Play off'da ilk maç Tofaş'laydı. Galatasaray burdan hiç maç vermeden kolayca 2-0 kazanarak Beşiktaş Melangaz'la eşleşti. Seriye favori başlayan Galatasaray ilk maç sonunda seriyi 1-0'a getirdi. Burada da üstün oynamamıza rağmen geriden gelen Beşiktaş yine maçı alma noktasına gelmişti. Çember içinden çıkan yop bizi kurtardı. Sonrasında gelen Beşiktaş Milangaz galibiyetleri seriyi kaybetmemize ve play off mücadelesine yarı finalde veda etmemize neden oldu. Bu seride hakem hataları oldu-olmadı. Bunu eleştirmek değil amacım ama buna sessiz kalan bir yönetimimiz var ne yazıkki.
  Bizler için unutulmaz bir sezon oldu. Belki ligde beklenenleri gerçekleştiremedik ama artık Galatasaray basketbolu sınıf atladı. Nereye gitsek takımı yalnız bırakmayan taraftarımız ve buna uygun olrak mücadele eden bir takımımız var. Euroleague'de unutulmaz anlar yaşandı. Bunların hafızalarımızdan silinmesi imkansız elbette. Shipp'in sakatlanmasından sonra Oktay Hoca'nın bakışlarını unutalamayız.
  Teşekkürler bize bu güzellikleri yaşatanlar. Teşekkürler Oktay Hoca, teşekkürler Hakan Üstünberk. Teşekkürler herkese.

Biz bir aileyiz, kenetlendikçe daha da büyüyen.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder